MB klubireis Saksamaale

Reis MB tehasesse 25-28 September 2019

Ka sel aastal korraldasime reisi külastamaks Stuttgartis asuvat Sindelfingeni tehast, muuseumit ja ka Classic Centerit.

Kokku registreerus reisile 23 osalejat, kellest osad tulid kohale autoga.

Frankfurti lennujaamast sai sõit alguse Sinsheimi tehnikamuuseumisse, kus jätkus vaatamist igale maitsele – klassikalised ja eksootilised autod, erinevad lennukid ning sõjatehnika, samuti võimalus külastada 3D imax kino.

Sealt võtsime suuna Unimogi muuseumisse ja kõik osalejad said kogeda Unimogi maastikuvõimeid.

Neljapäeval külastasime Kienle Automobilet ja Mercedes-Benzi muuseumi.

Kienle Automobile taastab Saksamaal vanu autosid ja nende restaureerimisprotsessi oli ülimalt põnev kõikidel jälgida. Autopark, mida me kohtasime oli muljetavaldav ja hämmastav, kuna sellise ajaloo ja taustaga autode nägemine on tõelisele autofännile unustamatu kogemus. Kui 300 SL Gullwing on haruldane auto, siis meie nägime ka Mercedes-Benz W100 Landauletit, Mercedes-Benz G landauletit, SLR Stirling Moss versiooni jne. Kõige tipuks oli võimalik näha ka hirmsa ajalooga Saksa väejuhi Herman Göringi autot Mercedes-Benz 540 K roadster “Blue Goose”, millel isegi kuuliaugud veel sees olid.

Reisi viimasel päeval jäi veel üle külastada Mercedes-Benz Sindelfingeni tehast ja nende tööd ning täpsust imetleda. Ametlik reisi osa sai lõpu Mercedes-Benz Classic Centeri näol. Kohalikud kiidid ei olnud kitsid Mercedes-Benzi ajaloo tutvustamisel, mida me raamatutest ei saa lugeda.